IBM nadaljuje z »oblačnimi« nakupi


Po družbah Red Hat in Apptio IBM z nakupom družbe HashiCorp še dodatno širi svojo mozaik podjetij za poslovanje v oblaku.

IBM za 6,4 milijarde ameriških dolarjev kupuje podjetje HashiCorp, ki je specializirano za orodja za poslovanje v oblaku. Tiskovna agencija Reuters je ob sklicevanju na notranje strokovnjake pred časom namignila, da bo naslednji IBM-ov milijardni prevzem 23. aprila 2024, zdaj pa je podjetje posel tudi uradno potrdilo.

IBM pravi, da želi z nakupom družbe HashiCorp ustvariti celovito celovito platformo hibridnega oblaka. HashiCorp prinaša ustrezne vire in znanja za izkoriščanje sinergijskih učinkov na dokazano rastočih področjih Red Hat, Watsonx, varnost podatkov, avtomatizacija IT in svetovanje. S tem IBM namiguje predvsem na storitve in orodja družbe HashiCorp, ki so pomembna za poslovanje v oblaku, zlasti Terraform in Vault. Terraform je eno najbolj razširjenih orodij za infrastrukturo kot kodo, ki se lahko uporablja za samodejno ustvarjanje, upravljanje in odstranjevanje strežniške in omrežne infrastrukture – ne glede na dejansko infrastrukturo pod njo. Bo pa Veliki modri moral razmisliti, kaj s potezo, s katero je HashiCorp lani povzročil veliko nemira v odprtokodnem taboru, ko je spremenil smer licence v Business Source License (BSL) 1.1.

Več…

Comments are closed.