Archive for september, 2015

Prva "Disaster Recovery" rešitev za oblačno platformo OpenStack – hweblog.com

Telekomunikacijski in informacijski gigant Huawei je na dogodku "Huawei Cloud Congress 2015" predstavil prvo "Disaster Recovery" rešitev za oblačno platformo OpenStack, ki je namenjena velikim uporabnikom – internetnim in telekomunikacijskim operaterjem. Rešitev ponuja podporo "disaster recovery" postopkom za oblačne podatkovne centre, ki uporablaj odprto arhitekturo. Obenem omogoča ponudnikom oblikovanje storitve "disaster recovery", kot dodatno ponudbo svojim kupcem in uporabnikom.

Več …

No Comments

Italijanska vojska prehaja na LibreOffice – slo-tech.com

Europa.eu – Italijansko ministrstvo bo naslednja velika evropska javna služba, ki bo prestopila na odprtokodno programsko opremo. Kot poroča Evropska komisija, bo do konca leta 2016 italijansko obrambno ministrstvo na 150.000 računalnikov namestilo LibreOffice namesto plačljivega Microsoftovega paketa, kar bo drugi največji prehod na odprto kodo v Evropi. Več …

No Comments

Indijska vlada oblikovala in sprejela celovito politiko uporabe odprte kode – opensource.com

Indijska vlada je sprejela celovito odprto kodno politiko. Temelji na njihovih preteklih prizadevanjih za uvedbo odprtih standardov za javna naročila. Kot smo videli v drugih regijah , sprejetje takšnih politik pogosto prinaša pomisleke pri nekaterih krogih , ki želijo širiti "strah in dvom" o odprtokodnih pristopih. Torej, kakšna so dejstva o politiki in kako se prilega širši strategiji razvoja indijskega gospodarstva?

Več …

No Comments