Archive for oktober, 2013

Oracle še vedno sovraži odprtokodno programsko opremo – readwrite.com

Oracle_LarryEllison_0Oracle želi dopovedati ameriškemu obrambnemu ministrstvu (DOD), da je odprtokodna programska oprema dražja in manj zanesljiva od lastniške. Obrambno ministrstvo je utemeljneno prepričano v prednosti odprte kode.

"Sorry, Oracle, Open Source Costs Less and Open Source Can Be Highly Reliable"

Več …

No Comments

Ubuntu 13.10 je v popolnosti skladen in uporablja OpenStack, najpopularnejšo odprtokodno oblačno platformo – zdnet.com

openstack Ubuntu-Touch-will-be-compatible-with-more-than-50-devicesUbutnu 13.10 – Saucy Salamander, nova različica popularnega operacijskega sistema Linux, ne ponuja samo izvrstnega in sodobnega namizja, temveč je kot strežnik v popolnosti skladen in uporablja OpenStack, najpopularnejšo odprtokodno oblačno platformo.

Več …

No Comments

Facebookov odprtokodni cache iz SSD diskov izstisne še več hitrosti – pcworld.com

Facebook je tudi eden glavnih razvijalcev različnih tehnolgij s področja strežnikov in shranjevanja ter strežbe velikih količin podatkov, ki jih potrebuje pri delovanju svojega velike socialnega omrežja. Večina razvite programske opreme je v odprtokodni licenci na voljo tudi drugim uporabnikom in podjetjem.

Pred kratkim so objavili novo različico Flashcache, interno razvite programske opreme za medpomnjenje podatkov (caching software) Recently, ki uporablja tehnologijo SSD trdih diskov za streženje pogosto dostopanih podatkov.

Več …

No Comments

Francoska policija je Windows na namizjih zamenjala z najnovejšim Ubuntu Linux – zdnet.com

Prednosti Linuxa pred komercialnimi operacijskimi sistemi so mnoge, Od večje varnosti do upravljivosti. Vendar so vsaj v začetni fazi pri odločitvi prevledali bistveno nižji stroški lastništva, ki so se zmanjašali celo za 40%.

Več …

No Comments