Archive for januar, 2013

Alfresco Enterprise 4 je prejel akreditacijo Arhiva RS za podporo celotnemu postopku upravljanja gradiva v digitalni obliki

Dokumentni sistem Alfresco ECM je prva odprtokodna rešitev za upravljanje z gradivom v digitalni obliki, ki je prejela akreditacijo Arhiva RS. Ta potrjuje, da Alfresco ECM ustreza vsem zakonskim zahtevam Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih (ZVDAGA) ter Zakona o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu (ZEPEP). V skladu z akreditacijo je tako Alfreco ECM primeren za upravljanje arhivskega in dokumentarnega digitalnega gradiva v celotnemu življenjskem ciklu. Alfresco ECM je tudi prva rešitev, ki je akreditirana v skladu z novimi enotnimi tehnološkimi zahtevami ETZ 2.0.

Več …

 

No Comments

LibreOffice 4.0: napovedujejo se velike spremembe – zdnet.com

V začetku februarja prihaja nova različica odprtokodnega in prosto dostopnega pisarniškega paketa LibreOffice 4.0 V novi različici gre predvsem za arhitekturne in razvojne spremembe, ki jih bodo opazili razvijalci in bodo v prihodnosti omogočile hitrejši razvoj paketa. Več …

No Comments

Velike Linux distribucije razmišljajo o zamenjavi MySQL za MariaDB

Velike distribucije, kot so Fedora, OpenSuSE in Red Hat bodo po vsej verjentosti zamenjale popularno podatkovno bazo MySQL za njen "community oriented fork" MAriaDB.

Fedora Linux considering switching out MySQL for MariaDB

 

OpenSUSE also considers switching from MySQL to MariaDB

 

No Comments

Ubuntu tudi na pametnih telefonih – BBC News Technology

Ubuntu je eden najbolj razširjenih in uporabniku prijaznih operacijskih sistemov, ki temeljijo na Linux OS in so prosto dostopni in brezplčani. Veliki proizvajalci, kot so IBM, ASUS, HP, vedno več svojih prenosnikov ponujajo tudi s prednaloženim Ubuntu OS. Ubuntu teče tudi na strežnikih, poganja velike oblake ali superračunalnike.

Podjetje Canonical, ki skrbi za razvoj Ubuntu, je objavil, da pripravlja izid sistema Ubuntu, ki bo namenjen pametnim telefonomz operacijskim sistemom Android. Tako bo na pametnih telefonih na voljo prijaznost, prilagodlivost, zmogljivost in enostavnost namiznega okolja Ubuntu.

Več:
Ubuntu operating system comes to Android smartphones – BBC News Technology

Ubuntu now fits your phone – Introducing the superphone that’s also a full PC – ubuntu.com

No Comments