Archive for november, 2022

Thunderbird – takšen bo novi koledar

Leta 2023 bo Thunderbird med drugim deležen večje spremembe zasnove uporabniškega vmesnika. Pricurljali videz novega koledarja daje slutiti, kaj nas čaka.

Vmesnik bo, vsaj na prvi pogled, videti bolj urejen, kljub prazni orodni vrstici pa naj bi vse funkcije ostale dostopne z nekaj kliki. Če standardne nastavitve uporabniku ne ustrezajo, jih lahko prilagodi, saj bo barve in simbole še vedno mogoče poljubno spreminjati, vklapljati in izklapljati.

Pisarniški uporabniki bodo zadovoljni z možnostjo, da Thunderbird po želji prikazuje vikend v zmanjšani ali delni velikosti in s tem na zaslonu pusti nekaj več vizualnega prostora za druge dejavnosti. Kateri dnevi predstavljajo vikend v programu ni fiksno določen, tako da lahko uporabnik sam določi, za katere dneve gre. Iskanje koledarskih vnosov bo dobilo lastno polje v stranski vrstici, vključno z možnostmi filtriranja, razvijalci pa so spremenili tudi pogled predogleda vnosa, tako da bodo pomembne informacije – lokacija, organizator, udeleženci in njihove obveznosti – vidne že na prvi pogled.

Vse novosti modela Supernova, kot si projekt kodno imenuje, so še v povojih, avtorji projekta pa v tej fazi želijo predvsem povratne informacije. Podrobnosti o tem in prve glasove skupnosti najdete v obvestilu na blogu Thunderbird.

Več…

No Comments

Hitreje do novosti v MS Teams

Odjemalec Microsoft Teams za Linux se poslavlja – v Redmondu so ga nadomestili s progresivno spletno aplikacijo (PWA).

Microsoft Teams za uporabnike Linuxa po novem deluje v brskalniku kot tako imenovana progresivna spletna aplikacija (PWA). Sprememba je za uporabnike Linuxa vsekakor dobrodošla, saj bodo lahko nove funkcije dobili hkrati z uporabniki Windows. Progresivna spletna aplikacija je na voljo za Google Chrome in Microsoft Edge.

Več…

No Comments