UI-pomočnik Pulumi Copilot za pomoč


Novi pomočnik z umetno inteligenco Pulumi Copilot je zasnovan z namenom podpore in razbremenitve ekip inženirjev platform na vseh področjih upravljanja infrastrukture v oblaku.

Digitalni pomočnik Pulumi Copilot je zasnovan tako, da zagotavlja ciljno usmerjeno pomoč ekipam inženirjev platforme in jih razbremenjuje njihovih nalog. Sistem v ta namen uporablja generativno umetno inteligenco. Ponudniki orodja Pulumi za infrastrukturo kot kodo (IaC) že zagotavljajo celovito podporo za avtomatizirano upravljanje življenjskega cikla infrastrukture za oblak kot del svoje platforme za upravljane storitve.

V Pulumijevi objavi je navedeno, da je novi digitalni pomočnik UI prilagojen ponudbam več kot 160 javnih in zasebnih ponudnikov storitev v oblaku, ponudnikov storitev SaaS in splošnih tehnologij v oblaku, kot je Kubernetes. Pulumi Copilot s svojo interaktivno funkcijo klepeta omogoča ekipam platforme dostop do vseh virov zadevne infrastrukture. To ne omogoča le poglobljenega vpogleda v sistem, temveč tudi sprožitev ciljno usmerjenih ukrepov za nadzor in upravljanje infrastruktur v oblaku. Pulumi Copilot je v vlogi virtualnega zaposlenega zasnovan tudi tako, da neposredno razbremeni ekipe platforme z avtomatizacijo različnih opravil – vključno s pisanjem infrastrukturne kode ter uvajanjem in posodabljanjem infrastruktur. Pomočnik z umetno inteligenco je očitno sposoben analizirati tudi težave na področju stroškov, skladnosti in varnosti ter jih pomagati reševati.

Pulumi Copilot je zdaj na voljo vsem uporabnikom Pulumija. Pomočnik z umetno inteligenco je v trenutni javni beta fazi brezplačen. Celoten pregled nabora funkcij in podrobnosti o uporabi Pulumi Copilot najdete na Pulumijevem blogu.

Več…

Comments are closed.