Archive for november, 2011

Pomoč pri zbirnaju donacij rabljenih prenosnikov

Urbane brazde, eden od štirih programskih sklopov projekta Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture, v koprodukciji s KUD Anarhiv vabi k sodelovanju pri izpeljavi posebnega izobraževalnega projekta.

Vsi tisti, ki imate doma delujoče, a neuporabljene računalnike, ste vabljeni, da z donacijo pripomorete pri izpeljavi posebnega izobraževalnega projekta, ki temelji na filozofiji ponovne uporabe. Spodbuja rabo odprtokodnih sistemov in ustvarja avtonomne prakse digitalnega udejstvovanja.

Več na: http://www.totimaribor.si/2011/09/urban-brazde-z-novim-projektom/ in http://kista.brazde.org

No Comments

Odprtokodni LMS: bolj odprti, bolj prosti. Vodečemu Moodlu se pridružujejo mladi, močni in ambiciozni mladci, ki jih podpirajo velika podjetja.

Tržišče sistemov za podporo e-učenju (LMS – learning management system) je precej polno, več kot 150 rešitev pomeni že skoraj zrelost ponudbe. V zadnjem času pa so nekateri veliki ponudniki z odpiranjem svojih LMS sistemov v odprtokodni svet, napovedali burno dogajanje in še večjo prosti ponudbo.

Pred meseci je založnik Pearson napovedal prosto dostopni LMS OpenClass, ki temelj ina njegovih lastniških tehnologijah. Prav tako je v letošnjem letu nase opozoril Canvas, nov ponudnik odprtokodnega LMS, ki ga odlikuje sodoben Web 2.0 vmesnik.

Odličen analitičen članek o sedanjosti in prihodnjosti lastniških in opdrtokodnih LMS sistemov. Več …

No Comments