Archive for september, 2014

Mesto Muenchen meščanom brezplačno deli prosto programsko opremo – Ubuntu 12.04 LTS CD

Da bi svoje prebivalce bolje seznanili z prostimi programskimi orodji, mesto Muenchen meščanom brezplačno deli prosto programsko opremo – Ubuntu 12.04 LTS CD, s čimer želijo povečati njeno uporabo. Pobudnik akcije je mestna knjižnica v Münchnu, ki vzpodbuja ljudi da svoje Windows okolje zamenjajo za brezplačni Ubuntu.

Mesto Muenchen je postalo znano tudi po svojih aktivnostih ob prehodu javne uprave iz Windows na odprtokodne rešitve, ki so potekale nekaj let, zdaj p omogočajo več milijonske prihranke. Mesto je že pred leti začelo seliti Windows NT na odprtokodno infrastrukturo, zmanjšujoč stroške in povečujoč svobodo pri izbiri informacijskih tehnologij in orodij.

Več …

No Comments

Italijanski Torino je na namizjih uradnikov namestil Ubuntu in z zamenjavo zastarelega Windows XP prihranil 6 milijonov €

Glavno mesto italijanske dežele Piemonte in eno velikih industrijskih središč je v odprti kodi našlo rešitev svojih težav z informacijsko podporo in pogostih, dragih, a nepotrebnih nadgradenj.

Na namizjih uradnikov (8300 PCjev) bodo namestili prost operacijski sistem Ubuntu, ki bo nadomestil zastarel Windows XP. S tem bodo takoj prihranili okoli €300 na PC (skoraj €2.5M zaradi licenc operacijskega sistem ain paketa MS Office) – prihranek bo rasel z leti, saj (pre)pogoste nadgradnje obstoječih in nakup z novimi PCji, ne bodo več potrebne. Več …

No Comments