Bo Android dobil avtomobilsko kamero?


Zdi se, da Google za nekatere telefone z operacijskim sistemom Android pripravlja svojo funkcijo snemanja s kamero v avtomobilu (dashcam).

Tako vsaj gre sklepati po testni različici aplikacije Osebna varnost, ki je izšla pred nekaj dnevi in jo je Google po nesreči ob javil tudi v trgovini Google Play. Aplikacija sicer še ne deluje na prav posebej uporabni ravni, je pa iz nastavitev razvidno nekaj njenih lastnosti. Na primer ta, da bo, če se uporabnik seveda tako odloči, delovala 24 ur in omogočala izklop zaslona ali preklop na drugo aplikacijo (recimo navigacijo) in delovanje v ozadju.

Sliši se lepo in prav, bo pa zanimivo videti, kako bo Google naslovil segrevanje telefona tako zaradi delovanja aplikacije same kot zaradi temperature okolja, ali pa kako bo rešena problematika mikrotresljajev, ki jih običajna optična odprava, vgrajena v telefone, ne zmore oziroma še več – ti mikrotresljaji lahko sistem optične stabilizacije celo uničijo. Zato je mogoče vredno razmisliti o tem, da bi se zadeva uporabila na kakšnem starem telefonu… Če bo seveda kdaj izšla kot del operacijskega sistema…

Več…

Comments are closed.