Odprtokodni AR-monokel


Veliko je podjetij, ki izdelujejo dodatke za navidezno in obogateno resničnost, če iščete nekaj bolj »hekerskega«, pa je tu Monocle podjetja Brilliant Labs.

Brilliant Monocle je majhna okrogla naprava, ki jo lahko pripnete na več ali manj katerakoli očala in jih s tem spremenite v očal za obogateno (AR) resničnost. V monokel ima namreč vgrajeno kamero, mikrofon, povezavo Bluetooth in gumbe na dotik, celotna zasnova in programska oprema pa sta odprtokodni.

Monocle ima vgrajen barvni zaslon OLED z ločljivostjo 640 x 400 pik in 20-stopinjskim vidnim poljem, kamero 5 MP, 12 MB naslovljivega in 8 MB bliskovnega pomnilnika, vgrajen pa je tudi krmilnik FPGA Gowin GW1N-LV9MG100C6/I5, za katerega podjetje pravi, da ga je mogoče programirati za računalniški vid, umetno inteligenco ali grafiko, podpira pa tudi Bluetooth 5.2 za povezavo s telefonom ali drugo napravo. Monokel poganja baterija s kapaciteto 70 mAh, ki naj bi zagotavljala do 2 uri delovanja, priloženo pa ji je tudi polnilno ohišje z baterijo 450 mAh, ki omogoča šestkratno polnjenje na poti.

Družba Brilliant model Monocle pripravlja že nekaj let, prvič ga je svetu predstavila sredi leta 2022, zdaj pa ga je mogoče tudi kupiti in to za 349 dolarjev.

Več…

Comments are closed.