Izšel novi Robolinux


Robolinux, distribucija, ki jo imajo radi tisti, ki potrebujejo tudi Windows, je dobila novo različico 11.02.

Robolinux je ena tistih distribucij Linuxa, znotraj katere je mogoče na bolj preprost način, kot je to običajno, zagnati tudi operacijski sistem Windows . Sistemu so namreč dodana orodja, ki omogočajo preprosto namestitev Windows XP, 7 ali 10 s pomočjo Oraclovega VirtualBoxa.

Distribucija je sedaj doživela prenovo v obliki različice 11.02, ki je na voljo v treh različicah oziroma s tremi različnimi namiznimi okolji – Cinnamon, MATE 3D in Xfce, dodana po so tudi orodja, kot so VLC, Audacious, Firefox, Thunderbird, odjemalec torrentov Deluge, Simple Screen Recorder, Stealth VM, C Drive to VM in še kaj. Nadgradnja še vedno temelji na Ubuntu 18.04, saj naj bi v mesec dni stari različici 20.04 LTS bilo še preveč nestabilnosti, je pa nadgrajeno jedro, ki je sedaj 5.3.

Poleg nadgrajenih in izboljšanih orodij za virtualizacijo prinaša Robolinux 11.02 še eno zanimivo nadgradnjo – UNTRACKER Series 11. Gre za funkcijo, ki vsakič, ko uporabnik na novo zažene računalnik, zamenja naslove MAC omrežnih naprav v njem in s tem uporabnik naredi popolnoma anonimnega in nesledljivega.

Več…

Comments are closed.