Prvi »skupni« zemljevidi


Meta, Amazon in Microsoft so v okviru združenja Overture Maps Foundation objavili prvo odprto zbirko zemljevidov.

Overture Maps Foundation je skupna iniciativa Amazon Web Services (AWS), Meta, Microsoft in TomTom, ki je bila ustanovljena decembra 2022 z namenom razvoja in ohranjanja interoperabilnega odprtega zemljevida, ki bi ga lahko uporabljali vsi razvijalci.

V začetku julija je Overture Maps Foundation izdala prvi svetovni odprti zemljevid podatkov, ki vključuje 59 milijonov zanimivih mest (POI), 780 milijonov zgradb, zemljevid prometnih omrežij ter oznake upravnih meja. Podatki temeljijo na odprtih podatkih, ki jih je zbral Overture Maps Foundation in njegovi člani, in so bili preverjeni in združeni skozi vrsto postopkov kakovosti. Podatki so na voljo za prenos v formatu GeoJSON s spletne strani Overture Maps Foundation.

Izdaja prvega svetovnega odprtega zemljevida podatkov je pomemben korak za Overture Maps Foundation in njen cilj, da ustvari odprt, interoperabilen in kakovosten nabor zemljevidov, ki bi jih lahko uporabljali vsi razvijalci, saj bodo podatki uporabni za široko paleto aplikacij, vključno z navigacijo, iskanjem in lokalno trgovino.

Več…

Comments are closed.