Preko iger do znanja


Na GitHubu obstaja zanimiv repozitorij oziroma skladišče, v katerem je zbrana izvorna koda cele vrste starih iger v različnih programskih jezikih.

Računalniške igre iz zgodnjih sedemdesetih verjetno niso nekaj, kar bi zanimalo veliko uporabnikov, so pa lahko še kako zanimive za programerje, posebej tiste, ki so v svetu programiranje še bolj sveži. Če sodite mednje ali pa ste le radovedni, potem na GitHubu vsekakor obiščite rubriko Basic Computer Games. In kaj je v njej?

To, da nudi blizu 100 različnih računalniških igric iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja niti ni tako pomembno, bolj zanimivo je, da so te igre prevedene v različne sodobne programske jezike, kot so Java, JavaScript, Pearl, Python, Ruby, Visual Basic, C# in še katerega. Pri celotni stvari gre za zelo osnovne igrice, ki jih v sodobnem svetu večina ljudi ne bi igrala, a igranje niti ni namen projekta. Ideja je namenjena primerjavi kode v različnih programskih jezikih, s čemer se uporabnik lahko nauči, kako izvesti določene rešitve v različnih programskih jezikih. Koristno…

Več…

Comments are closed.