K-9 Mail bo postal Thunderbird za Android


Razvijalci odprtokodnega odjemalca e-pošte Thunderbird so potrdili, da bo odprtokodna e-poštna aplikacija za Android K-9 Mail postala Thunderbird za Android.

Ryan Lee Sipes, vodja razvoja izdelkov in poslovanja Thunderbirda, je maja letos napovedal, da bo Thunderbird kmalu na voljo tudi za Android. Izdaja bi zapolnila vrzel, saj je bil Thunderbird do zdaj na voljo le za namizne operacijske sisteme. Različica za Android bo uporabnikom Thunderbirda omogočala sinhronizacijo podatkov med namiznimi različicami in njihovimi mobilnimi napravami s sistemom Android.

Ena od možnosti, o katerih je ekipa razpravljala, je bil razvoj povsem novega odjemalca e-pošte za sistem Android. A ker bi bil to zelo obsežen projekt, ki bi zahteval veliko truda in sredstev, se je Sipes že leta 2018 pričel pogovarjati s Christianom Kettererjem, vzdrževalcem projekta K-9 Mail, o morebitnem sodelovanju. Po Sipesovih besedah se K-9 Mail »popolnoma ujema z vrednotami Thunderbirda, ki uporabljajo odprte standarde, spoštujejo uporabnika in omogočajo zmogljivim uporabnikom neprimerljivo prilagajanje«.  Ketterer se je tako pridružil ekipi Thunderbirda in »s seboj prinesel svoje strokovno znanje in izkušnje z mobilnimi platformami« ter aplikacijo K-9 Mail.

Thunderbird bo »namenil finančna in razvojna sredstva za izboljšanje K-9 Mail«, predvsem v izboljšavo nastavitev računa, izboljšanjem upravljanja map, podporo filtrom sporočil in možnostjo sinhronizacije podatkov med namiznimi in mobilnimi odjemalci, ekipa pa pričakuje, da bi slednje lahko bilo na voljo poleti 2023.

Več…

Comments are closed.