Izšel LibreOffice 7.1 Community


Document Foundation je izdal novo različico priljubljenega pisarniškega paketa, ki se po novem imenuje LibreOffice Community.

Ob prvih namigih, da bo nova različica LibreOffice dobila »vzdevek« Personal Edition, ki se je kasneje preimenoval v Community, so se mnogi spraševali, kaj bo oznaka pomenila. Oznaki nekako »dišita« po tem, da bi lahko šlo za okleščene, funkcionalno osiromašene različice oziroma da se bo LibreOffice ločil na brezplačno in komercialno različico. A ni tako.

LibreOffice 7.1 Community je polno funkcionalen pisarniški paket, kot smo ga vajeni, oznaka Community pa se nanaša na to, da ga je razvila skupnosti prostovoljcev, namenjen pa je zasebnim uporabnikom. Ali to pomeni, da Document Foundation odsvetuje uporabo v poslovne namene? Ne. Menijo, da ni nobenih omejitev za uporabo v poslovnih okoljih, a zanje bolj priporočajo družino aplikacij LibreOffice Enterprise, ki jih ponujajo partnerji, kot so Collabora, CIB in Adfinis.

In kaj  prinaša nova različica? Nekaj novosti si lahko ogledate v spodnjem videu, podrobnejše informacije pa so na voljo na spletni strani projekta.

Več…

Comments are closed.