Lenovo z Linuxom


Lenovo je napovedal, da bodo od konca junija naprej vsi njegovi namizni računalniki ThinkStation in prenosniki ThinkPad P na voljo z operacijskimi sistemi Windows, Ubuntu LTS ali Red Hat Enterprise Linux.

Da razjasnimo – tudi sedaj uporabnikom nihče in nič ni branilo, da si namesto Windows namestijo kakšno od različic GNU/Linuxa, a to, da Lenovo ponuja omenjeni distribuciji tovarniško, pomeni, da bo za oba sistema na voljo tudi ustrezna podpora in da bodo naprave opremljene z ustreznimi gonilniki.

Hkrati z napovedjo podpore sistemoma Ubuntu in Red Hat je Lenovo napovedal tudi sprotno gonilniško podporo Linuxovemu jedru (upstream drivers), kar je pomembno za dolgoročno podporo omenjenima sistemoma, olajšalo pa bo tudi namestitev kakšne druge različice Linuxa.

To pa ni prvi Lenovo »izlet« v odprtokodne operacijske sisteme. V začetku letošnjega leta se je podjetje povezalo s Fedoro in ponudilo nekaj prenosnikov (Lenovo ThinkPad P53, ThinkPad P1 Gen 2) s tem prostim in odprtokodnim operacijskim sistemom, ki ga sponzorira Red Hat.

Več: Lenovo

Comments are closed.