Microsoft: podsistem Windows za Linux odpravlja težave in posodablja jedro


Podsistem Windows za Linux (WSL) je namenjen predvsem razvijalcem. Posodobljena različica 1.3.11 odpravlja različne težave.

Microsoft je objavil različico 1.3.11 podsistema Windows za Linux (WSL), ki, poleg posodobljenih sestavnih delov, kot je jedro, vključuje tudi različne popravke napak.

WSL je namenjen predvsem razvijalcem, njegov namen pa je zagotovitev dobro integriranega okolja Linux v sistemu Windows, pri čemer pa uporabnikom ne bo treba vzpostavljati in zaganjati virtualnih računalnikov.

Razvijalci so v tokratni različici odpravili različne manjše napake in nevšečnosti. Po novem je na primer na voljo časovna omejitev za prisilno prekinitev instanc, dodano je zaznavanje mirovanja za sprostitev pomnilnika, ki trenutno ni potreben. Slednjo eksperimentalno funkcijo je mogoče aktivirati v datoteki .wslconfig. WSL vključuje tudi imenik /usr/lib/wsl/lib v načinu branja in pisanja, v imenik /run/user/{user} pa je zdaj mogoče tudi pisati. Več podrobnosti je na voljo v opombah ob izdaji.

Različica 1.3.11 je sledila različici 1.3.10 le en dan za njo, edina sprememba pa je knjižnica lxutil.dll, ki je bila vrnjena v prejšnje stanje, saj so razvijalci najprej želeli odpraviti težave, ki so se pojavile v njej.

Več…

Comments are closed.