Slovo po skoraj 30 letih


Intel bo drugo leto ukinil blagovni znamki Pentium in Celeron.

Intel je konec prejšnjega tedna napovedal, da bo ukinil znani blagovni znamki »Pentium« in »Celeron« za svoje mobilneprocesorje, ki bodo izšli leta 2023 in pozneje. Nadomestila jih bo preprosta oznaka »Intel Processor«.

Josh Newman, Intelov podpredsednik in začasni generalni direktor za mobilne odjemalske platforme, je spremembo komentiral z besedami:  »Zaradi hitrega tehnološkega razvoja, ki še naprej oblikuje svet, je pomen osebnega računalnika pri delu ali zabavi le še bolj očiten. Intel je zavezan k spodbujanju inovacij v korist uporabnikov, naše družine procesorjev za osnovne uporabnike pa so ključnega pomena za dvig standarda osebnih računalnikov v vseh cenovnih razredih. Nova blagovna znamka Intel Processor bo poenostavila našo ponudbo, tako da se bodo uporabniki lahko osredotočili na izbiro pravega procesorja za svoje potrebe.«

Oznaka Pentium je bila predstavljena leta 1993Celeron pa pet let pozneje, leta 1998. Danes sta obe oznaki povezani z vstopnimi modeli računalnikov, a dokler leta 2006 niso debitirali procesorji Intel Core, je Pentium označeval bolj zmogljive modele.

Kot smo zapisali, se ukinitev zaenkrat nanaša na mobilne procesorje, o morebitnih spremembah namizne ponudbe pa Intel (še) ne govori, kar pomeni, da oznake Intel CoreIntel Evo in Intel vPro ostajajo.

Več: Intel

Comments are closed.