Londonska Borza opušča svojo Microsoft platformo


Morda se še spomnite novice iz septembra 2008, ko je LSE (London Stock Exchange) doživel izpad delovanja za skoraj cel dan, kar je povzročilo ogromno poslovne škode in tudi zmede ne samo na otoku, temveč širom sveta.

Borza v Londonu opušča Microsoftovo platformo

Borza v Londonu opušča Microsoftovo platformo


Viri na LSE pravijo, da je bil razlog v nezanesljivosti njihove trgovalne platforme. Če ravno so sprva zavrnili krivdo njihovega TradElecta (Sistem, ki ga uporabljajo za borzno trgovanje). Viri iz LSE pa navajajo tudi druge težave sistema. Težave imajo s hitrostjo delovanja. Ob implementaciji načrtovan odzivni čas naj bi bil do 10 milisekund, vendar se v realnosti niti ne približajo temu. Nasprotno njihova konkurenca, ki že poganja podoben sistem na Linuxu tak odzivni čas zlahka dosega.
Na Linux so prešle že nekatere druge tudi borze, med njimi borza v New Yorku in Chichagu.

TradeElect je bil skupen projekt podjetja Microsoft in podjetja Accenture – svetovno poznane svetovalne agencije. Njihova infrastruktura sestoji iz zmogljivih HP ProLiant strežnikov, Windows Server 2003 platforme, ter kombinacije .NET in C# programov in SQL 2000 strežnika.

Ne zgodi se pogosto, da se neko podjetje odloči opustiti sistem, v takem stroškovno-investicijskem rangu. Zagotovo je tudi priznanje lastne napake ob izbiri izredno boleča izkušnja za vodilne.

vir: Computerworld

,

Comments are closed.