Firefox 75 se osredotoča na iskanje…


Tako kot drugi brskalniki je tudi Mozilla pred leti iz Firefoxa odstranila posebno okence za iskanje in ga združila z naslovno vrstico. Če v naslovno vrstico vpišemo naslov, se ta odpre, če vpišemo iskalni pojem, pa se odpre okno z rezultati iskanja v izbranem iskalniku. Ideja, prevzeta iz Googlovega Chroma, je vsekakor uporabna, Mozilla pa jo je s Firefoxom 75, ki je pravkar izšel, dvignila na še nekoliko višjo raven.

Ob zagonu nove različice na prvi pogled ni videti ničesar novega, razlika pa se pokaže, ko izberete dodajanje novega zavihka. Na vrhu zavihka se, kot je vidno na naslovni sliki, prikaže povečana naslovno/iskalna vrstica, ko kliknemo nanjo in pričnemo tipkati, pa se sproti prikazujejo predlogi iskanja, v katerih so pojmi, ki bi vas lahko zanimali, označeni s krepko pisavo, na dnu okna pa si je mogoče izbrati tudi iskalnik, v katerem naj se iskani pojem išče.

Ideja je vsekakor dobra, posebej zanimiva se nam zdi možnost sprotne izbira iskalnika, kjer poleg Googlovega in Binga najdemo tudi (slovensko) Wikipedio, naše Odpiralne čase, Ceneje.si, Twitter in še kaj. Ideja, vredna posnemanja…

Več…

Comments are closed.