Ubuntu One


Canonical, podjetje ki distribuira najpopularnejšo namizno Linux distribucijo Ubuntu razvija novo spletno storitev Ubuntu One.
Trenutno je storitev še v beta fazi, zaživela pa naj bi nekje v oktobru, ko bo izdana tudi nova različica Ubuntu Linuxa 9.10, z imenom Karmic Koala. Glavna funkcionalnost, ki jo ponujajo že sedaj v beta različici je sinhronizacija med različnimi računalniki. Uporabnik označi katere mape želi da se sinhronizirajo, ko se spremeni datoteka znotraj lokalne mape, to sistem zazna in jo posodobi tudi na spletnem prostoru, ki ga ponujajo v okviru Ubuntu One, nato pa spletna storitev poskrbi za avtomatsko updatanje tudi na drugih računalnikih tega uporabnika. Datoteke je mogoče posodabljati tudi med različnimi uporabniki po vzoru delovnih skupin.
Trenutno je storitev šele v beta različici, je pa pričakovati še številne dopolnitve. Uporabnik lahko brezplačno dobi 2 gigabyta prostora, v kolikor je to premalo, Canonical ponuja tudi možnost plačljivega paketa z 10 gigabytov prostora.
Za preiskus Ubuntu one se lahko prijavite tu

,

  1. #1 by Kami on 20 maja, 2009 - 8:52 dop

    Super.

    Upam, da bo zadeva izpolnila moja pričakovanja, ker že kar nekaj časa čakam nekaj podobnega.

    Sicer obstajata že DropBox in Syncplicity (slednji na žalost še ni na voljo za Linux) ampak imata vsak svoje slabosti in pomanjkljivosti.

Comments are closed.