Izšel LibreOffice 7.0


Če vam »pobeg v oblak« ni všeč in želite dober, lokalno shranjen pisarniški paket, potem je jasno, kaj izbrati.

Microsoftov Office 2019 je nekaj, za kar celo Jared Spataro, bivši podpredsednik oddelka za Office in Windows meni, da je stvar, ki je »zamrznjena v času«, saj v Redmondu zanj sploh ne razvijajo novih funkcionalnost. Vse gre v smeri selitve v oblak oziroma Office 365. Toda ali je svet res pripravljen na to, da se vse dogaja »tam zunaj«? Je infrastruktura že tako daleč? So varnostni mehanizmi že dovolj napredovali? Dvomov je kar nekaj. In v dvomih se je vedno bolj varno nasloniti na preizkušene metode. In če so te še brezplačne kot v primeru Libre Office, potem je odločitev vsekakor vredna razmisleka.

In kaj prinaša LibreOffice 7.0? Novosti je kar nekaj, med najpomembnejše pa vsekakor sodijo izboljšana podpora branju in zapisovanju v formate DOCX, XLSX in PPTX, podpora novemu Open Document Format (ODF) 1.3 s podporo digitalnemu podpisu  ter kopica izboljšav posameznih komponent.

LibreOffice 7.0 je v fazi, namenjeni tistim, ki paket želijo prevzeti hitro, na voljo pa je za Windows, Linux, macOS in Chrome OS.

Več [1], [2]

Comments are closed.