Izšel GNOME 3.32 »Taipei«


GNOME je verjetno najbolj priljubljeno namizje za Linux, zato je novica in novi različici vedno pomembna stvar.

GNOME Foundation je po šestih mesecih razvoja izdalo novo različico svojega namizja, ki sedaj nosi oznako GNOME 3.32 'Taipei'. Na novi različici je delalo 798 razvijalcev, v njej pa je menda kar 26.438 sprememb napram prejšnji.

Večina teh sprememb je seveda razhroščevalne narave, nekaj pa je tudi vizualnih novosti, ki dajejo novi različici bolj svež in sodoben videz. Osnovne barve so sedaj izrazitejše, gumbi za preklapljanje so obarvani glede na to ali je funkcija vključena ali izključena, spremenjen, bolj prijazen in bolj konsistenten je videz aplikacij, s povečanjem osveževanja pa je slika bolj tekoča, kar je vidno predvsem pri animacijah. Več o novostih si lahko preberete tukaj.

Zanimiva je tudi eksperimentalna funkcija, imenovana Fractional scaling (delna, frakcijska povečava), ki dele namizja poveča tako, da so bolje vidni na večjih zaslonih. Izbirati je mogoče med celoštevilnimi povečavami (1,2,3..) ali pa četrtinskimi (1,25, 1,5, 1,75…) in tako nastaviti velikost, ki je najbolj primerna uporabnikovemu zaslonu.

Več…

Comments are closed.